De praktijk

Tijdens uw verblijf in de mooie stad Antalya kan een volledige gebitsrenovatie worden uitgevoerd. Zo zullen eventuele noodvoorzieningen van hoge kwaliteit zijn, zodat u reeds tijdens de behandeling gezien mag worden.

Onze hoogopgeleide en gediplomeerde tandarts in de kliniek is uiterst vakbekwaam en heeft vele jaren ervaring. Op uw vragen en wensen krijgt u duidelijke antwoorden van de tandarts. Daarnaast wordt er een uitgebreide diagnose gesteld van de huidige staat van uw gebit en tandvlees. De tandarts zal het behandelplan uitgebreid met u bespreken en u op de beste mogelijkheid wijzen om uw gebit weer in een optimale conditie te brengen.

De modernste technieken gecombineerd met een grote gastvrijheid zorgen ervoor dat patiënten zich snel op hun gemak voelen in deze praktijk.Bijzonder aan de tandartspraktijk is dat het tandtechnische laboratorium en de praktijk in hetzelfde gebouw gesitueerd zijn. Hierdoor heeft de tandartskliniek de meest ideale combinatie in huis om zowel kwaliteit als snelheid te kunnen leveren.

Uw behandeling wordt binnen een week tot uw volle tevredenheid afgerond. U ontvangt van de tandarts na afloop van de behandeling een rekening. Deze kunt u gebruiken voor uw eventuele teruggave van uw belastingen of verzekeringsmaatschappij.

Een Nederlands sprekende reisbegeleider zal aanwezig zijn tijdens de behandelingen van de tandarts en u na afloop van alle behandelingen weer terug brengen naar uw hotel.

De tandartsklinik is gevestigd in het centrum van Antalya

Toegepaste technieken

De meest toegepaste technieken zijn kroon, brug, implantaat, facings en tandenbleken Wij zullen deze technieken hieronder nader toelichten:

Kronen

Een kroon is een kapje van een porselein dat precies past op de afgeslepen tand of kies. Het doel is om de tand of kies te verfraaien, versterken of beschermen.

In de volgende gevallen kan een kroon een oplossing bieden: een tand of kies heeft onvoldoende houvast voor een vulling door bijvoorbeeld tandbederf;

een zwakken tand of kies versterken; als kapje van een implantaat;

Het verbeteren van de uiterlijk. Meestaal gaat het dan om verkleuringen en/of slecht gevormde of afgebroken tanden of kiezen.

Wat is het beste materiaal voor kronen?

Standaard kronen bestaan uit een basis van metaal (chroom/kobalt) met een buitenlaag van tandkleurig porselein (3 maal gebakken) en glazuur. Dit zijn ook in Nederland de meest gebruikte kronen.

Een perfecte tandvervanging heeft de kwaliteit van een natuurlijke tand. D.w.z. dat deze lichtdoorlatend is, een natuurlijke tandkleur heeft en extreem hard is.

Naast z’n biologische verdraagzaamheid is hij bovendien ook allergievrij. Metaalkeramische kronen voldoen niet aan deze eisen. Massief keramische kronen en bruggen van het keramische zirkonium daarentegen wel.

Zij geven het meest natuurlijke en mooiste resultaat. Onze tandarts zal op basis van uw behoefte u adviseren over het beste materiaal.

Een geslepen tand voor kroon

De kroon wordt geplaatst

Eind situatie

Bruggen

Een brug zit vast aan twee of meer pijlers en wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug bestaat uit twee of meer kronen, die op de pijlers passen en een brug-tussendeel.

Waarom kunt u een brug nodig hebben?

Er zijn verschillende redenen waarom u een brug nodig kunt hebben:

Om goed te kunnen kauwen;

Om het van het uiterlijk te verbeteren;

Om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan en door de vrij komende ruimte gaan bewegen.

Er bestaan verschillen soorten bruggen:

Gewone brug

Als de pijlers aan beide kanten van de openruimte staan.

Vrij eindigende brug:

Als de pijlers aan een zijde van de ontbrekende tand of kies staan

Implantaten

Een implantaat is een kunsttandwortel van titanium die in het kaakbot wordt geschroefd. Na het vastgroeien in het kaakbot wordt er een of meerdere (brug) kronen erop vastgezet.

Wanneer kunnen implantaten worden toegepast?

Indien u een goede algemene gezondheid heeft, u uw mond perfect schoon houdt en de kaak er geschikt voor is, kunnen er implantaten worden geplaatst. Implantaten kunnen zowel bij jonge (vanaf 18 jaar) als bij oudere mensen worden aangebracht. De tandarts/kaakchirurg zal een zorgvuldige beoordeling maken en u over de mogelijkheden informeren.

Onze ervaren kaakchirurg voert deze behandeling met grote zorg uit.

Garantie

Wij geven u vijf jaar garantie op kroon- en brugwerk en tien jaar op implantaten bij verzorging van het gebit naar voorschriften.